Talk is Cheap

Nu var det rätt länge sedan senaste inlägget och anledningen till det är att det inte hänt så mycket i chili- och tomatvärlden här hemma.. Förutom idag!

Började nästan tro att draget vid fönstret var för mycket.. särskilt eftersom det i början av veckan såg ut såhär på väderfronten...


Hade nästan börjat ge upp hoppet om dessa och hade redan börjat planera att plantera om nya frön och byta plats från fönstret för att de ska få ha det lite varmare.
Tills jag idag gick förbi de små krukorna och lade märke till detta:


En av tomatplantorna tittar fram från under jorden! Såg även en till, även den en tomatplanta, som syntes liiite under jorden.
Så kanske hoppet inte är ute än?

Planerar visserligen på att flytta de lite varmare och göra ett hemmagjort växthus av plastfolie för att de ska få det ordentligt varmt och skönt.

Nu i veckan så fick vi även hem beställningen från Örtagården, så de ska vi försöka få planterade nu i helgen förhoppningsvis.
Såhär såg påsarna ut:


Och sorterna vi beställde var(med beskrivningar från http://www.ortagarden.com):

Blondie - "Tack Anna för denna fantastiska bärpeppar 8cm lång och helt vit även som mogen. Den ger stora skördar och har bärpepparns speciella lite fruktiga smak. Den har ett gracilt växtsätt och är lätt att spaljera. God i sallader, pastasåser och fiskgrytor mm mm. Torka den och du får vitt fruktigt pulver."

Blue Christmas - "När vi såg den ibland hundratals chiliplantor hos Lene på Gartneri Toftegaard så stack den ut, ett stort, blåbladigt träd med rosaröda frukter i mängder. Medelhet och en typisk annum smak"

Fenir - "Mild smakrik paprika liknande, med en smak som påminner om salmiak. Rosta den i ugnen skala och häll över en god olivolja."

Kali Mirch - "Dom svarta frukterna ser nästan lite ilskna ut och mängden frukter fick plantan att trilla omkull. Sen började dom mogna i rött en och en inne i det svarta blänkande stimmet av frukter. En imponerande syn, Thai smak och bra hetta."
.
Monkeyface - "Vackert rynkad frukt gyllengul och stor nog att ostfyllas vad mer kan man bergära, smaken är nog en av de största överaskningar jag fått i år, en explosion av fruktiga väl sammansatta smaker, medelstark som gjord för grytor och grillsåser, fiskgrytor älskar denna peppar."

-

Måste säga att jag är VÄLDIGT nyfiken på att se hur dessa kommer bli till slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0