New Mother

Nu har det börja hända spännande grejer bland plantorna!


Lite dåliga bilder för de är så otroligt svåra att fotografera.

Småchilis har börjat växa fram! Har sett åtminstone tre stycken nu, två på Blue Christmas och en på en av Cayenne Long Slim.
Började ju tro att det var något fel på chilisarna för de får ju blommor hela tiden, men efter ett tag så ramlar både blomman och "blomstjälken" av.
Nu vet jag ju visserligen inte om det börjat växa för att jag provade att pollinera några blommor med en pensel eller om de pollinerat sig själv.. för de SKA ju tydligen vara självpollinerande.

Lite glada nyheter med chilifruktbörjan i alla fall.

Har ju flyttat några av plantorna som fortfarande var i småkrukor till sina slutliga krukor, är dock fortfarande några plantor som borde göra det, men då måste vi inhandla nya krukor också.

Alla plantorna har blivit så enorma nu också, får försöka ta bilder på alla någon gång i närframtiden så ni får se!

In Glorious Times

Idag när jag tog bilder på plantorna så märkte jag plötsligt detta:

Stackarn orkar inte hålla upp sin egen vikt.. Hade faktiskt inte ens tänkt på att detta kunde hända, men som tur är så hade vi lite snöre hemma som vi kunde knyta upp plantan med i gardinstången.

De andra plantorna mår bra.
Lyckades lura bort den sista Cayenne Long Slim:en och den sista Tiny Tim:en på en intet ont anande födelsedagspojke. Victory!
Nu har vi väl egentligen bara de plantorna kvar som vi vill behålla.. får bara se till att försöka hitta plats åt dem alla.

Blue Christmas har fått blommor och de är jättesnygga:


Måste verkligen se till att flytta de sista plantorna till större krukor, är lååångt efter det egentligen borde ha gjorts. Rötterna lär ju vara ihopkurade som sardiner i de små krukorna de har nu..

Och så lite random bilder på de andra plantorna:


Filth

Det är först när man varit ifrån sina plantor ett tag som man verkligen märker hur fort de växer.
Var i Stockholm i lite mer än en vecka nu och då jag kom hem så såg samtliga plantor enorma ut!
Såklart fick de vatten under tiden, så det var inte så att de var utan kärlek hela den långa veckan.

Lite uppdatering med bilder blir det nu.

Gurkan har blivit jättehög nu. Ärtorna har inte riktigt hängt med, men de lever fortfarande. Båda två har massvis med fina blommor som blommar, förhoppningsvis blir det bra frukt från dessa till slut.


Bokhylleväxterna har det väldigt luftigt nu för tiden efter att jag flyttade de plantorna som växt alldeles för höga.
Borde ge dessa nya krukor, men först måste de inhandlas och sen försöka spånas på var de kan få bo i framtiden..



Skrev ju för länge sedan om att en av tomatplantorna fått flytta relativt långt ifrån fönstret, till en plats där solen inte direkt skiner på den. Så här ser den ut nu! Väldigt lång men inte särskilt buskig. Den försöker dessutom växa mot fönstret så den får något slags ljus på sig.. Känns nästan lite hemskt att ha den där den är, borde flytta på den.



De största chilisarna är riktigt buskiga nu, känns som de mest växt på bredden än höjden sedan senast. Men det är ju bara bra tycker jag! Fulla av både blommor och blomknoppar är de båda.



Brevid sitter ju den andra, stora tomatplantan. Kortare än den andra tomaten, men mycket buskigare. Har sett några början på blomknoppar redan, men håller tummarna för att det ska komma fler.



Här är plantorna som fått flytta till ett nytt fönster från bokhyllorna för att de varit alldeles för långa.
Borde verkligen, verkligen byta till större krukor och hitta nya platser åt dem.. Känner mig som en dålig plantmamma som skjutit på det så länge..



Ska väl försöka uppdatera chilibloggen lite oftare nu, men får se om jag orkar hålla det löftet eller ej..

RSS 2.0